Annons:


Nattens nyheter 14 juni

Nattens nyheter i korthet:

Badhusen i Skellefteå kommun inför nu ett totalt förbud mot foto och film.
Fritidsnämnden i Skellefteå har beslutat att införa ett förbud mot fotografering och filmning på kommunens badhus, i alla lokaler. Förbudet införs i augusti i år, men redan nu uppmanas besökare att undvika mobil och surfplattor helt. Istället ska uppmärksamheten riktas mot badande barn. – Alla ska kunna känna sig bekväma i våra omklädningsrum och simhallar. Alla ska kunna bada och byta om utan risk för att hamna på film eller bild utan samtycke, säger Daniel Ådin, ordförande i fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Facebook tappar mark som nyhetsförmedlare.
Allt färre konsumerar, diskuterar och engagerar sig i nyheter på Facebook utan använder sig för dessa ärenden av digitala miljöer som till exempel chattverktyget Whatsapp. Detta visar en stor undersökning från Reuters institut för journalistikstudier.

Japan vill ha eget Kim Jong Un-möte.
Efter Donald Trump och Kim Jong-Uns möte i Singapore hoppas även Japans premiärminister Shinzo Abe kunna få till ett möte med Nordkoreas diktator. Det första steget ska tas i Mongoliets huvudstad Ulaanbaatar, rapporterar japanska medier.

Antarktis isförlust ökar.
Antarktis glaciärer försvinner i allt snabbare takt. På delar av kontinenten har förlusten av is tredubblats det senaste decenniet. Detta  kommer att få påverkan på platser och länder som påverkas när havsnivån stiger.

 Av Arne Orädd (arne.oradd@narnytt.se)
 14 juni, 2018 kl 04:06

Annons:


Annons:


Annons:


AnnonsVädret i Länet tis 2018-11-20 kl 19:00
Klart, nederbörd: 0 mm/h
Temp: -2.2℃ ,Vind/byar: 1.8/4.5 m/s från norr

ons 2018-11-21 kl 01:00
Klart, nederbörd: 0 mm/h
Temp: -4℃ ,Vind/byar: 1.6/2.9 m/s från västnordväst

ons 2018-11-21 kl 07:00
Växlande molnighet, nederbörd: 0 mm/h
Temp: -5℃ ,Vind/byar: 1.5/3 m/s från västnordväst

ons 2018-11-21 kl 13:00
Nästan klart, nederbörd: 0 mm/h
Temp: -2℃ ,Vind/byar: 2.1/5.2 m/s från västnordväst