Annons:


Blåljus natten mot söndag

Många förare blev av med sina körkort natten mot söndag i Umeå.

En polispatrull stoppade före midnatt på lördagen en bil i en trafikkontroll på en 70 kilometers sträcka i centrala Umeå. Hastigheten uppmättes till 148 kilometer i timmen och föraren, en man i 20-årsåldern, fick sitt körkort omhändertaget, böter, för hastighetsöverträdelsen och för att det varit för många passagerare i bilen.

Strax före klockan ett natten till söndag stoppade en polispatrull en bil i Umeå där föraren, en man i 35-årsåldern saknar körkort. Mannen misstänks även för drograttfylleri och medtogs för kroppsbesiktning. Bilen togs i beslag.

Vid klockan 03.20 natten till söndag stoppas ytterligare ett fordon i Lycksele där föraren, en man i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri. Efter att kroppsbesiktning misstänks mannen för grovt rattfylleri.

Polisen har även under natten gjort en insats under en bilträff i Umeå. Detta resulterade i 5 stycken avbrutna race på allmän väg. Totalt 16 stycken förare rapporterades för hastighetsöverträdelser varav 5 stycken förare fick sina körkort omhändertagna.

 Av Lars Björk (lars.bjork@narnytt.se)
 13 maj, 2018 kl 07:54

Annons:


Annons:


Annons:


Annons